Activiteiten voor de Special Olympics

Net als bij de echte Olympische spelen gaat er veel vooraf aan de Special Olympics. Er zijn verschillende onderdelen die bij de spelen horen. Er is een speciale opleiding voor coaches in het leven geroepen om hun zodoende klaar te stomen. Op deze manier kunnen ze samen met de atleten naar het belangrijke evenement toeleven. Dit draagt weer bij aan een goede voorbereiding en het op de juiste manier opleiden van deelnemers. Er worden nu nog een aantal onderdelen die bij het geheel horen beschreven.

Lopen met de vlamsports-balls

Het lopen met de vlam hoort uiteraard bij de Special Olympics. Deze staat symbool voor vele positieve dingen en wordt gezien als een soort mascotte. Er wordt ook in Nederland door het hele land evenementen georganiseerd waarbij met de vlag gelopen wordt. Dit gebeurd veelal in samenwerking met de Special Olympics. De vlag mag namelijk niet ontbreken en er wordt dan ook zorg voor gedragen dat deze ook bij ieder evenement van de Special Olympics op tijd aanwezig is.

De verschillende ceremonies

In alle landen waar de Special Olympics georganiseerd worden gaan er verschillende ceremonies gepaard met het evenement. Zowel de openings- als de sluitingsceremonie zijn traditiegetrouw de opening en afsluiting. De vlam speelt hierbij ook weer een belangrijke rol. Tussendoor is de medaille uitreiking een van de absolute hoogtepunten van het toernooi.

Andere programma┬┤s

Natuurlijk is een onderdeel wat sporten zeer belangrijk maakt dat het goed is voor de gezondheid. Er is een speciaal programma ontwikkeld wat de sporters helpt bij het gezonder leven en het op de juiste manier sporten. Uiteindelijk worden hierdoor natuurlijk de prestaties alleen maar bevorderd. Doordat diverse organisaties samenwerken op dit gebied worden zo talloze sporters geholpen. Door hun allemaal een duwtje in de rug te geven wordt het sporten aangenamer en gaat het alleen maar beter.