De eerstvolgende editie: Wereld winterspelen in Oostenrijk

In maart van 2017 is het eindelijk weer zover, er staat dan een nieuwe editie van de grote Special Olympics op het programma. Vele sporters hebben hier reikhalzend naar uitgekeken en zijn volop in de voorbereiding om zo goed mogelijke resultaten te kunnen behalen. In een kleine twee weken tijd zullen er allerlei disciplines afgewerkt worden om te zien wie er dit keer met het goud, zilver en brons vandoor zal gaan.2010_olympic_winter_games_opening_ceremony_-_great_britain_entering_cropped

Miljoenen sporters over de hele wereld doen hun best om het uiteindelijk tot dit eindtoernooi te schoppen. Zij hebben vaak een sport waar ze zich op storten en waar zij aan zullen deelnemen. In totaal wordt er in vele landen deelgenomen aan onderdelen op regionale en nationale toernooien om zodoende deze spelen te kunnen bereiken.

Helaas kan niet ieder van deze atleten de droom om mee te doen aan dit evenement in vervulling zien gaan. Uiteindelijk zal het aantal deelnemers aan alle sporten in totaal rond de drieduizend liggen. Al deze sporters hebben dan al een lange weg afgelegd om zich te kunnen kwalificeren.

De plaats waar de spelen dit keer gehouden worden is een bijzondere, namelijk in Graz, Schladming en Ramsau en omgeving. Deze plaatsen liggen allen in Oostenrijk. De reden dat dit land een bijzondere plaats is voor de Special Olympics in het geheel is vooral omdat hier de eerste editie van de Winterspelen die niet in de Verenigde Staten gehouden werd plaats heeft gevonden. Dit was alweer een tijdje terug, om precies te zijn in 1993.

Sindsdien is er het een en ander veranderd, al is de spirit uiteraard hetzelfde gebleven. Zoals gezegd is het evenement enorm gegroeid in de jaren die er voorbij zijn gegaan. Toch zal het voor de Special Olympics fantastisch zijn om weer terug te zijn in het land dat als eerste de spelen op een andere plek heeft georganiseerd.