De organisatie achter de evenementen

De internationale organisatie van de Special Olympics draagt er zorg voor dat alle toernooien die leiden tot de uiteindelijke spelen goed verlopen. Dit geldt natuurlijk ook voor de grote toernooien zelf. Met een wereldwijd netwerk van sporters, vrijwilligers, goede doelen, coaches en nog vele andere personen en organisaties die hun bijdrage leveren zorgen zij ervoor dat alles zo goed mogelijk verloopt.

Doordat de Special Olympics steeds meer en meer een wereldwijde organisatie is geworden komt er ook steeds meer kijken bij het in goede banen leiden van het geheel. Mede met behulp van allerlei instanties en personen over de hele wereld blijft het mogelijk om dit op een grote schaal te organiseren. Om een idee te geven van hoe groot het inmiddels geworden is: het totaal aantal landen dat aangesloten is reikt momenteel tot 170. Dit wordt echter alleen maar positief gezien. Het is uiteindelijk dan ook het doel dat ieder land bij deze organisatie gaat horen. De bedoeling is immers dat iedereen op de wereld, dus ook op iedere plek, de kans krijgt om sport te beoefenen en zich te verbeteren.9356614104_ef15ddf126_b

Omdat al deze mensen, net als de sporters, met zo ongelofelijk veel passie zorgen voor het slagen van al deze evenementen worden er steeds weer nieuwe mensen gevonden die kunnen helpen.DIt is voor de organisatie van levensbelang, net als de goede doelen die hen vaak helpen om dit alles steeds opnieuw te kunnen realiseren.

Voor iedereen die er interesse in heeft is het tevens mogelijk om een steentje bij te dragen. Dit kan op talloze manieren. Een donatie is daar een goed voorbeeld van, maar er kan ook er zelf geholpen worden door bij de toernooien vrijwilligerswerk te doen. Buiten de zojuist genoemde voorbeelden zijn er nog vele andere dingen die iedereen in principe kan doen om deze mooie organisatie nog verder te verbeteren.