De toekomst van de Special Olympics

Talloze mensen dragen er steeds weer aan bij dat dit evenement en de evenementen die daarbij horen keer op keer een succes worden. Door de jaren heen is de aanpak steeds professioneler geworden, ook met het oog op de gezondheid. Hier wordt veel over gesproken op bijvoorbeeld conferenties en bijeenkomsten.

Door het oprichten van een speciaal programma worden atleten steeds beter begeleid zodat ze uit kunnen blinken in wat ze doen. De globale naam voor dit programma is Healthy Athletes. Dit is echter niet alleen voor de atleten zelf in het leven geroepen, maar juist ook voor de begeleiders zoals artsen en trainers. Zij zijn het immers die de sporters als geen ander kunnen helpen om hun kwaliteiten zo optimaal mogelicircles-1573621_960_720jk te benutten.

Vanuit meerdere perspectieven wordt bekeken wat het evenement nog meer kan doen in de toekomst om nog groter te worden. Doordat de Special Olympics tegenwoordig op locaties over de hele wereld gehouden worden is er al een goede stap in de richting gezet om het toernooi nog meer aandacht te geven op allerlei plaatsen. Zo maken er steeds meer mensen kennis met wat het precies inhoudt en levert dit weer meer mensen op die hun steentje bijdragen.

Juist omdat de Special Olympics ontzettend gegroeid is als evenement zijn er steeds meer en meer mensen nodig om het organiseren mogelijk te maken. Dit gaat overigens veel verder dan alleen trainers en begeleiders. Er zijn velen ambassadeurs, sponsors en fondsen die de organisatie over ondersteund. Dit wordt allemaal mogelijk gemaakt door een aantal goede doelen en vele vrijwilligers die allemaal meehelpen. Zonder deze medewerking was het een stuk moeilijker geweest om zo´n groei door te maken en daarom zal het in de toekomst eveneens van belang zijn dat al deze mensen de helpende hand toe blijven steken. Gelukkig is hier over het algemeen veel animo voor.