Het doel van het evenement

Het staat als een paal boven water dat dit een evenement is wat in het leven geroepen werd om de mogelijkheden te verbeteren voor mensen met een beperking. Dit geld dan vooral op het gebied van sport. Dit was de reden dat de oprichtster van het geheel een lange tijd terug is begonnen met dit initiatief. In het begin was het nog slechts voor een kleine groep mensen en had misschien niemand durven dromen dat het evenement zo ontzettend groot zou worden en zich na verloop van tijd over de hele wereld zou verspreiden. Het is uiteraard mooi om te zien dat iemand met een initiatief zo ontzettend veel kan betekenen en uiteindelijk heel veel kan betekenen voor alle mensen die hierdoor de kans hebben gekregen zich beter te ontwikkelen.sports-150518_960_720

De algehele slogan betekent niet voor niets iets in de trend van ┬┤meedoen is belangrijker dan winnen.┬┤ Dit is het motto van de Special Olympics. De personen die meedoen doen er alles aan om te winnen en als dit niet lukt toch hun beste beentje voor te zetten. Maar er wordt ook uitgedragen dat het voor iedere atleet die deelneemt aan de evenementen op zich al een hele prestatie is om erbij te zijn.

Uiteindelijk gaat het er dan ook om dat alle deelnemers door het meedoen aan de sportieve activiteiten steeds meer zelfvertrouwen krijgen. Daarnaast ontwikkeld men zich zowel fysiek als mentaal en daar zal iedereen ook buiten de sport steeds profijt van hebben. Er zijn inmiddels miljoenen sporters die in allerlei verschillende disciplines deelnemen en zo eraan bijdragen dat de Special Olympics en alle organisaties over de gehele wereld die hier hun steentje aan bijdragen nog immer groeien. De toekomst ziet er dan ook zeer rooskleurig uit en er zullen alleen maar meer goede dingen gedaan kunnen worden.