Informatie over de Special Olympics

Er gaat al een flinke geschiedenis vooraf aan het ontstaan van de special Olympics. Veel mensen zullen dat niet weten maar het gaat al tientallen jaren terug. Het doel van dit initiatief is vooral geweest om voor een bepaalde groep mensen dezelfde mogelijkheden te creëren in bepaalde takken van sport. Dat deze mogelijkheden er niet voor iedereen waren werd niet als eerlijk ervaren, wat natuurlijk ook zo is. Daarom is er gelijk wat aan gedaan.opening_of_xxii_winter_olympic_games_2338-13

Met name in recentere jaren is het een steeds populairder initiatief geworden waar in de gehele wereld steeds meer aandacht aan wordt besteed. Het gewenste effect van het oprichten van de Special Olympics wordt dus steeds meer bereikt. Natuurlijk kan het altijd beter, maar gelukkig werken er een hoop mensen achter de schermen die hetzelfde doel voor ogen hebben.

Op deze pagina kan iedereen die graag meer over de Special Olympics en de bijbehorende evenementen en organisatie wil weten dat goed doen. Er wordt onder andere dieper ingegaan op hoe het ooit allemaal begonnen is en hoe het vandaag de dag staat met dit initiatief. Het is samengevat een boeiend en mooi verhaal wat zeker leuk is om te lezen als iemand dat nog nooit eerder gedaan heeft.

Dit is nog lang niet alles. Deze site besteed tevens aandacht aan de mate waarin in Nederland deze spelen zich steeds meer ontwikkeld hebben. Door wat meer te vertellen over alles wat er in de organisatie gebeurd krijg je een wat breder beeld van wat hier precies allemaal bij komt kijken.